Menu Sluiten

Stopt de ROC met inburgering?

In de afgelopen week kwam naar buiten dat de ROC’s in Drenthe en Groningen willen stoppen met de inburgeringscursussen voor statushouders. Het is een verliesgevende activiteit die de ROC’s niet langer willen dragen. Alinda Bornkamp (D66) wilde van het college weten wat de gevolgen waren in Assen.

Wethouder Jan Broekema zei op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen. “Er komen nieuwe leerroutes, met extra eisen, maar vanuit Den Haag komt onvoldoende geld!” In de kaderbrief is daar ook al melding van gemaakt. Broekema zegt dat de situatie in Drenthe niet gelijk is aan Groningen. Het ROC in Assen heeft het besluit te stoppen nog niet genomen.

Nieuwe onderwijsroutes     Er wordt in Assen gewerkt aan een goede inburgering en “we werken samen met meer organisaties dan alleen het ROC.” De onderwijsroutes worden nu aanbesteed pas tegen het eind van het jaar is de situatie duidelijk. Het gaat om lokale en regionale oplossingen.

Wel taak, geen geld     Maar er zijn grote zorgen, die via de VNG en de G40 naar Den Haag zijn overgebracht. Het lijkt de standaard aanpak van nuit Den Haag. Je hevelt een taak over naar de gemeente en je doet er onvoldoende geld bij. “Maar het overleg is gaande,” zegt wethouder Broekema.             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.