Menu Sluiten

Stilte voor de storm voor Nazomer Kermis Assen

Het rijdt af en aan met vrachtwagens en auto’s op het Veemarktplein. Vanaf morgenavond gaat de Nazomer Kermis van start. De kermisexploitanten zijn nog druk bezig met opbouwen, maar kunnen niet wachten om morgen te beginnen.

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

De kermis is een alternatief voor de TT-kermis, die ook dit jaar niet door kon gaan. De meeste exploitanten staan daar normaal ook, zoals Cokkie Arjaans met zijn churros kraam: “Normaal staan wij met drie of vier attracties op de TT-kermis. Nu zijn we er alleen met onze churros kraam. We staan namelijk ook nog op andere kermissen en dat gaan we niet afzeggen. Maar toch zijn we heel blij dat we hier met een kraam kunnen staan en dat we weer lekker aan de slag mogen.”

Assense oliebollen

Ook Chris Spelbrink, die onder andere met zijn gebakskraam op de kermis staat, kan niet wachten om te beginnen. Hij vindt dat de gemeente goed handelt en alles eraan doet om het in een goede baan te leiden: “De volksgezondheid staat altijd bovenaan, maar ik vind dat de gemeente Assen goed laat zien dat er wel een kermis gehouden kan worden in de gemeente. We kunnen nu de jongeren wat ontspanning bieden, die hebben ook al geen TT gehad of andere festivals.”

Veel kermisexploitanten die vorig jaar het risico aandurfden, hebben zich voor dit jaar weer gemeld, zo ook Spelbrink: “Het was vorige jaar een succes en op deze manier kunnen we andere gemeentes laten zien dat een kermis haalbaar is. Kijk nu maar naar Volendam, daar is de kermis ook een groot succes.”

Geen looproutes, wel anderhalve meter

De opzet van de tweede editie is gelijk aan die van vorig jaar, vertelt Arjan Dekker van de gemeente Assen. “Het is een afgesloten terrein met een gescheiden in- en uitgang. Die telt hoeveel bezoekers er binnen zijn, als het terrein vol is kan de toegang tijdelijk dichtgezet worden. We zijn uiteindelijk gewoon blij met wat we kunnen bieden aan de inwoners van Assen, maar ook aan de kermisexploitanten.”

Er zijn verder geen looproutes nodig, vertelt Dekker: “De attracties zijn zo opgesteld dat er automatisch een looproute ontstaat. Hierdoor worden mensen gestimuleerd om een rondje te lopen over de gehele kermis en ontstaat er een goede doorloop van bezoekers.” Op het terrein moet er nog steeds rekening gehouden worden met de anderhalve meter regel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.