Stiefkiekn in Westerbork viert haar 10 jarig bestaan!

WESTERBORK – Op 7 juli 2019 zijn de open Drentse Kampioenschappen Living Statues, oftewel Stiefkiekn in Drenthe. Net als andere jaren zullen er op een route door het centrum van Westerbork prachtig uitgedoste levende standbeelden, staand op sokkels, zij zullen het publiek vermaken en verwonderen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Foto © Aangeleverde foto

Dit jaar viert Stiefkiekn haar 10de verjaardag. Een jubileum jaar! Wat zou het gaaf zijn om deze verjaardag samen met u groots te mogen vieren. Weer zullen nieuwe beelden (nog nooit eerder op Stiefkiekn vertoont) nieuwe acts ten tonele brengen. De organisatie is blij te melden dat wederom het evenement geen entree kent en verwelkomt daarmee iedereen.

Ook dit jaar is Stiefkiekn een professionele, internationale wedstrijd met deelnemers uit Portugal, Duitsland en België. De professionaliteit is dan ook terug te zien in de kwaliteit van de beelden. De professionele jury onder leiding van Jacques d’ Ancona worden de beelden beoordeeld op originaliteit, act en grimeerwerk.

De levende standbeelden maken om 12:00 uur hun opwacht. Rond 16:45 is de prijsuitreiking van de Drentse kampioen Stiefkiekn op het podium nabij de Westerburcht / Diggels in het centrum van Westerbork.

Tijdens Stiefkiekn zijn er diverse activiteiten waar u als publiek aan mee kan doen of waar u zich kan laten vermaken. In de route komt u een wedstrijd Zwartkiekn, een fotowedstrijd en een workshop Stiefkiekn tegen.

Stiefkiekn daagt iedereen die geïnteresseerd is in fotografie uit, om deel te nemen aan de fotowedstrijd. De wedstrijd is alleen op 7 juli tijdens het evenement Stiefkiekn en het is de bedoeling om de living Statues zo bijzonder mogelijk vast te leggen. Een driekoppige, anonieme jury let met name op compositie en originaliteit. De winnaar staat een lekker diner voor 2 personen te wachten en de mooiste foto’ krijgt een prominente plaats op de flyer van 2019. De foto’s, maximaal 3 per fotograaf, kunnen opgestuurd worden naar info@stiefkiekn.nl (in jpeg).

Ben jij de grootste ZWARTKIEKER van 2019? Ga de uitdaging aan en laat zien dat jij het langst kunt ‘Zwartkiekn’. Boos kijken en niet lachen. Uiteraard mag het publiek zijn best doen om de zwartkieker aan het lachen te maken. Aan het eind van de dag is er een winnaar ‘Zwartkiekn’. De ontvangt een leuke prijs.

Vindt u Stiefkiekn ook zo’n leuk evenement, en vindt u het belangrijk dat deze ook in de toekomst georganiseerd kan worden, wordt dan vriend van Stiefkiekn. Ga naar de website www.stiefkiekn.nlen doneer eenmalig € 7,50 dan maken we samen Stiefkiekn groter dan ooit!

Uiteraard verwelkomt de horeca u op 7 juli van harte op de vele gezellige terrassen. Kortom voor elk wat wils op Stiefkiekn!

Aanvangstijden:
Zondag 7 juli 2019: Stiefkiekn van 12.00 – 16:30 uur

Toegang:
GRATIS ENTREE!

Bezoekersinformatie:
Westerbork
Centrum

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.