Menu Sluiten

Stichting Oranje Draak: Wereldreis met dubbele uitdaging

Wie haalt het in zijn hoofd om de wereld rond te reizen in een kleine oranje auto, de Oranje Draak?
Met hond Kaira op de achterbank?

Saskia van Goelst Meijer gaat dat doen. Omdat ze houdt van een uitdaging. En van reizen, maar wel met een doel. Dat doel: geld verwerven voor onderzoek naar kanker.

Foto (c) Aangeleverde foto

Saskia leeft zelf al enige jaren met eierstokkanker. Dat is opmerkelijk, want de levensverwachting bij eierstokkanker is kort. Haar behandelingen hadden boven verwachting effect, waardoor zij ‘extra tijd’ kreeg.
Voor haar is het ondernemen van de reis een manier om een zinvolle invulling te geven aan haar leven, ondanks de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt.

Stichting Oranje Draak
Om het doel van de reis mogelijk te maken is de Stichting “Oranje Draak” opgericht. Voor de kosten van de reis worden bedrijfssponsors gezocht, zodat alle verdere giften aan de stichting ook voor 100% naar het doel gaan: fondsen werven voor onderzoek naar de behandeling van en kwaliteit van leven bij eierstokkanker. Deze gelden worden besteed in samenwerking met het KWF.

Saskia vertrekt op 1 december. De reis gaat ongeveer 2 jaar duren. Ze begint in Nederland, maar gaat zo gauw het weer kan de grens over. Ze overnacht zoveel mogelijk bij mensen thuis of gaat kamperen. Onderweg wordt aandacht besteed aan projecten, initiatieven en activiteiten op het gebied van sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid, wereldmuziek en sterke vrouwen. Projecten of activiteiten worden onderweg actief opgezocht en kunnen ook worden voorgedragen door belangstellenden van de stichting.

Saskia volgen
Onderweg doet Saskia doorlopend verslag van haar belevenissen en ervaringen. Via sociale media en pers zal zij te volgen zijn. Zo kunt u met haar meereizen, zelfs in coronatijd!
Alle informatie over de stichting, het doel en de manieren om te sponsoren of te doneren is te vinden op de website van Stichting Oranje Draak https://www.orangedragonfoundation.com/
Saskia is te volgen via facebook, instagram, twitter en op youtube onder de naam Orange Dragon Foundation .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.