Menu Sluiten

Sterk optreden van Drugsadvies Sidecarshop Racing tijdens IDM in Assen

Kees Endeveld en Hendrik Crome hebben zich uitstekend laten zien met een wildcard tijdens de IDM races op het TT Circuit Assen. Drugsadvies Sidecarshop Racing kwam in beide races als vierde over de finish. Ook kon er tijdens dit weekend diverse zaken naar tevredenheid worden getest.

Foto (c) Damon Teerink

De openingsronde van het Duitse IDM kampioenschap was voor Drugsadvies Sidecarshop Racing een uitstekende gelegenheid om nog het één en ander te testen voor de start van het WK-seizoen. Het team had de beschikking over een nieuwe stroomlijn, omdat de zitpositie voor piloot Kees Endeveld in de vorige stroomlijn verre van ideaal was. Deze stroomlijn geeft de juiste comfort om het een hele race goed vol te kunnen houden. De andere vernieuwing waren de magnesium velgen. Naast een besparing van 7,5 kg aan gewicht, geven deze wielen ook meer gevoel met de wegligging.

Vrijdag reden Endeveld en zijn Duitse bakkenist Hendrik Chrome een vrije training en een kwalificatiesessie op het TT Circuit Assen. Er werd enkel nog gereden met gebruikte banden, maar ondanks dat was de combinatie al even snel als vorig jaar met nieuwe banden. In de tweede kwalificatie wist Drugadvies Sidecarshop Racing nog iets van deze tijd af te halen, waardoor zij zich als zesde plaatsen voor de races.

In de eerste race liep het uitstekend voor Endeveld en Crome. In de openingsfase konden zij aanpikken bij de snelle WK-spannen van Josef Sattler en Bennie Streuer. Later in de race moesten zij langzaam lossen. Wel werd het persoonlijk record van Endeveld op Assen ruim aangescherpt naar een 1’48.6. Endeveld en Crome kwamen op een keurige vijfde plaats over de finish in het sterke IDM-veld, waarmee zij vierde werden in de 600cc klasse. Voor de tweede race werd de zitpositie van Endeveld nog iets aangepast, omdat dit na de eerste race niet helemaal goed aanvoelde. Het werd opnieuw een goede race. In de eerste race streden Endeveld en Crome met 1000cc combinatie en die wisten zij in deze race ruim voor te blijven. In deze tweede race kwam Drugsadvies Sidecarshop Racing op een nette vierde plaats over de eindstreep.

Kees Endeveld: “Het was een heel goed weekend en daar wil ik het hele team voor bedanken. We hadden de kans om onze nieuwe stroomlijn en wielen te proberen en dat voelde erg goed aan. Ook hebben we weer veel kunnen leren, doordat we in de races de snelle spannen voor ons een aantal ronden konden volgen. We hebben onze doelstelling qua rondetijd ruim behaald en met twee vierde plaatsen in de races mogen we zeer tevreden zijn!”

De races tijdens het IDM in Assen waren tevens de laatste test voordat het WK-seizoen gaat beginnen. De eerste ronde van de WK Zijspannen vindt plaats op het circuit van Rijeka in Kroatië. Dit evenement vindt plaats in het weekend van 4 t/m 6 september.