Stellingwerf pakt wederom de winst bij VOV run in Vries

Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe

Zondag 11 november was het één na laatste onderdeel van het Rabocup Loopcircuit aan de beurt. De VOV run in Vries was het toneel. Vele lopers kwamen naar Vries, zowel de klassementslopers die nog de nodige punten konden pakken, maar ook snelle lopers uit de regio kwamen op het snelle parcours in Vries af.

Foto © Aangeleverde foto

10 km
Ben Stellingwerf uit Bedum kwam weer naar Vries om zijn titel van vorig jaar te verdedigen en dat lukte met succes. Hij pakte de winst met een tijd van 33:28 min. Daarmee had hij een ruime voorsprong op de concurrentie. Een ruime minuut na Stellingwerf kwam Jos Boonstra uit Roden binnen met een tijd van 34:45 min. De laatste plek van het podium werd nog een harde strijd tussen Jan Venhuizen en Bram Smit, maar uiteindelijk was het Venhuizen uit Appingedam die derde werd (35:40).

Bij de vrouwen werd de winst overtuigend binnen gehaald door Johanna Lorenz, zij won met een tijd van 41:14 min. Olga Elling die een thuiswedstrijd had in Vries had graag de winst gepakt, maar ze moest genoegen nemen met de tweede plek (42:19). Het podium werd compleet gemaakt door Annewil Schreuder uit Veendam met een tijd van 42:54 min.

5 km
De kortste afstand werd gewonnen door Frederico Machado uit Groningen (17:05), gevolgd door Bart Smink uit Groningen (18:12) en Jordi Fuhler uit Klazienaveen (18:23). Bij de vrouwen wist Ivet Panjer uit Venlo de winst te pakken (20:13), Marinka Pultrum uit Luxwoude werd tweede (22:21) en Anna Hendrikse uit Assen derde (22:37).

Kids run
In Vries was er voor de jeugd ook genoeg keuze om lekker actief mee te doen. Zo waren er afstanden vanaf 800 meter tot er met de 1200 meter. Na een goede warming up mocht de jeugd los gaan.

Complete uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.

De volgende wedstrijd van de Rabocup zal de laatste van dit jaar zijn. Hier zal ook het eindklassement worden opgemaakt. Dit alles zal gebeuren in Zeijen tijdens de Strubbenloop op 1 december.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.