Menu Sluiten

Stationshond Mannes tijdelijk naar ‘kliniek’ voor herstel

Stationshond Mannes is van zijn plek getakeld. De stadshond heeft last van zijn huid en gaat voor een aantal maanden terug naar de ‘kliniek,’ de werkplaats in Werkendam. Daar zal het gespecialiseerde bedrijf PolyProducts de afwerklaag, zeg maar de huid van Mannes, herstellen.

Terug in het voorjaar     De demontage verliep goed.  Bij de sokkel van Mannes komt binnenkort tijdelijk een aantal doeken. Hiermee blijft Mannes toch in beeld voor Assenaren en bezoekers. Mannes komt komend voorjaar terug.

Afscheid     “De tijdelijke verhuizing is nodig om Mannes goed te kunnen herstellen. Het zal vreemd zijn dat hij er even niet meer is, omdat we er inmiddels aan gewend zijn dat Mannes je verwelkomt als je aankomt in Assen en afscheid neemt op het moment dat je weer vertrekt. Maar gelukkig komt hij helemaal weer opgeknapt terug en staat er dan weer een stralende Mannes,” aldus de afscheidswoorden van wethouder Bob Bergsma.

Nieuwe huid     In de laklaag van Mannes kwamen de afgelopen periode doffe plekken. Ook lieten de lagen op enkele plekken los. Gemeente Assen heeft samen met de kunstenaars onderzocht hoe Mannes het beste hersteld kan worden. Het uitgangspunt is dat alle oude laklagen worden verwijderd en dat Mannes een compleet nieuwe afwerklaag krijgt, zeg maar een nieuwe huid. De afgelopen periode is onderzocht welke herstelmethode op de lange termijn de beste oplossing biedt. Met een testpaneel van hetzelfde materiaal en dezelfde detailleringen als Mannes is gekeken naar het effect van langdurige invloed van het klimaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.