Menu Sluiten

Stationshond Mannes is weer terug in Assen

Kunsthond Mannes is weer terug op zijn plek voor het station in Assen. Na een onderhoudsklus van zeven maanden kwam Mannes vanochtend in 30 onderdelen aan in Assen.

Door: Romy Posthumus

Mannes staat sinds 2018 in Assen, maar toonde al snel zijn eerste gebreken. Zo kwamen er witte kalkstrepen op de hond en liet zijn vel los. In november vorig jaar werd Mannes daarom weggehaald voor een opknapbeurt bij Poly Products. Een bedrijf in Werkendam dat gespecialiseerd is in composieten.

Wethouder Bob Bergsma is blij dat Mannes weer ‘thuis’ is: “We zijn hem bijna zeven maanden kwijt geweest en dat is toch een gemis. Je komt hier het station uit en daar stond normaal gesproken zo’n imposante mooie lobbes. Blij dat hij weer terug is.”

Wie moet er betalen?

De opknapbeurt van Mannes kost bijna een ton en er is nog onenigheid over wie dat bedrag nou moet betalen. De gemeente heeft de reparatiekosten voorgeschoten, maar het is volgens Bergsma de bedoeling dat de kunstenaars van Mannes de rekening gaan betalen.

Bergsma: “We hebben een onderhoudscontract met de kunstenaars en die zijn volgens ons aansprakelijk voor de toestand van Mannes. Die hebben we inmiddels in rechten betrokken dus er loopt nu een gerechtelijke procedure.”