Menu Sluiten

Startsein voor oktober kindermaand gegeven in Assen

Op basisschool De Driesprong in Marsdijk werd door burgermeester Marco Out het startsein gegeven voor oktober kindermaand. In deze maand kunnen alle kinderen uit Drenthe, gratis, culturele activiteiten bezoeken.

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Door: Esmée Söllner

Groep 7 stond er helemaal klaar voor om de burgermeester met open armen te ontvangen. Door een erehaag van de leerlingen werd het programma binnen voortgezet. Daar werd het grote kunst- en cultuurspel gespeeld en de kinderen waren fanatiek. Snel werden alle vragen beantwoord, of dat nu ging over ballet, Anne Frank of hunebedden. Met dit spel hoopt de burgermeester de kinderen enthousiast te maken voor kunst, cultuur en natuur in Drenthe.

Project Oktober Kindermaand

Burgermeester Marco Out vindt het van belang dat kinderen bekend worden met deze maand: “Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis maken met de cultuur in Drenthe.” Niet alle kinderen kunnen culturele activiteiten bezoeken of omdat er weinig financiële middelen zijn in het gezin of omdat er gewoon geen aandacht aan besteed wordt. Met dit project willen de burgemeesters in Drenthe dat zetje geven dat alle kinderen kennis maken met cultuur in Drenthe.

Het project Oktober Kindermaand stimuleert de kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties in Drenthe te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten. Het evenement bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen wordt gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.