Menu Sluiten

Start zwerfafvalproject met picknickkleedjes bij Baggelhuizerplas

Gemeente Assen start met een project om zwerfafval tegen te gaan bij het Baggelhuizerplas. Bezoekers kunnen picknickkleedjes krijgen waar het afval op kan worden gelegd. Aan het einde van de dag kunnen bezoekers de kleedjes dichtknopen tot vuilniszak en weggooien.

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Door: Romy Posthumus

Op deze manier wil de gemeente Assen het voor bezoekers makkelijker en leuker maken om het afval weg te gooien Een picknickkleedje is in de schoolvakantie bij mooi weer gratis op te halen bij de snackkraam van Stichting Phusis. Gedurende de schoolvakantie lopen op verschillende momenten ook mensen rond bij de zwemplas om de kleedjes uit te delen.

Vanmiddag, zaterdag 10 juli, heeft wethouder Bob Bergsma een handje meegeholpen met het uitdelen van de kleedjes. “De picknickkleedjes zijn een mooi middel om in gesprek te gaan met bezoekers over zwerfafval. En we kunnen ermee laten zien dat het makkelijk en leuk is om het strand en het gras schoon te houden”, zegt Bergsma.

Populaire zwemplas

In de zomerperiode is de Baggelhuizerplas een populaire plek. Met warm weer komen er veel bezoekers om te zwemmen of te picknicken. De gemeente worstelt al jaren met het afval rondom de Baggelhuizerplas. Het kost de gemeente zo’n 400 euro per dag om de rotzooi rond de plas op te laten ruimen. De extra containers en een schoonmaakploeg bleken niet voldoende om het strand schoon te houden. Met deze nieuwe maatregel wordt gehoopt het gedrag van sommige bezoekers te veranderen.

Deze zomer wordt getest of de picknickkleedjes hun werk doen om zwerfafval te voorkomen. Mocht het goed werken, dan worden ze volgend jaar weer ingezet laat Bergsma weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.