Menu Sluiten

Start kaartverkoop 42ste editie Internationaal Filmfestival Assen, gehele programma bekend

De reguliere ticketverkoop van Internationaal Filmfestival Assen (IFA) start op vrijdag 25 februari om 10.00 uur. Vrienden van IFA hadden eerder toegang tot de tickets via een beperkte voorverkoop. De 42ste editie van IFA toont vanuit hoofdlocatie DNK een uitgebalanceerd programma van films en documentaires van voornamelijk vrouwelijke hand. Met dit jaar in het bijzonder een sterke vertegenwoordiging Nederlandse filmmakers.

Foto © Aangeleverde foto

Programmeur Henriëtte Poelman: ‘Ik ben verrukt over het programma van IFA 2022, geweldig om het nu in z’n geheel aan te kunnen kondigen! Prachtige internationale titels die in Nederland nergens anders te zien zijn, maar ook geweldige voorpremières én een paar ‘tweede-kans-films’ die je wellicht gemist had maar nu alsnog op het grote scherm kunt zien. Dat er zoveel filmmakers en interessante gasten langskomen is natuurlijk te gek, en precies wat een festival zo bijzonder maakt ten opzichte van gewoon bioscoopbezoek.”

Extra vertoningen in Groningen (in VERA en het Forum)

IFA is in het weekend van 11, 12 en 13 maart te bezoeken in DNK en in het Drents Archief te Assen. Op dinsdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) organiseert IFA twee extra filmvertoningen in Groningen. Bij VERA Zienema draait Poly Styrene: I Am a Cliché (Celeste Bell, Paul Sng, 2021), over de frontvrouw van het Britse X-Ray Spex, met een optreden van de band Hands Off. In het Forum vertonen we Gouden Leeuw-winnaar L’Evenement (Audrey Diwan, 2021), met een nagesprek onder leiding van Lotje IJzermans, programmamaker, scenarist en oprichter van het dagelijkse NPO Radio 1 cultuurprogramma Nooit Meer Slapen.

Interactieve timetable

Het complete filmprogramma van IFA 2022 is te vinden op de website filmfestivalassen.nl. Hier vind je aanvangstijden, locaties en uitgebreide achtergrondinformatie per film. IFA bezoekers kunnen met de interactieve timetable een persoonlijk festivalprogramma maken op basis van een aantal voorgeselecteerde thema’s. De openingsfilm op de vrijdagavond is het BAFTA-genomineerde Ali & Ava van regisseur Clio Barnard. Naast het programma in de zalen zijn een aantal films ook online te bekijken. De kaartverkoop van het online filmaanbod start binnenkort. Tussen alle films door is er een prikkelend randprogramma vol muziek en beeldende kunst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.