Menu Sluiten

Start bouw sluitstuk Woonpark Diepstroeten

De jonge Asser woonwijk Woonpark Diepstroeten nadert zijn voltooiing. Ontwikkelaar Van Wijnen kondigde deze week de start bouw af van het laatste deelplan: een woongebouw met 23 appartementen. Het draagt de toepasselijke naam Het Slot van Diepstroeten.

Het Slot van Diepstroeten is inmiddels het zeventiende deelplan op deze stadslocatie in de Drentse natuur. De gebiedsontwikkeling van Woonpark Diepstroeten ging van start in de laatste periode van de financiële crisis. Niemand durfde destijds te voorspellen dat de bouw van woningen op deze plek zo’n hoge vlucht zou nemen. In iets meer dan vijf jaar tijd werden ruim 400 woningen gebouwd. Sluitstuk is straks een majestueus appartementengebouw met 23 koopappartementen.

Het Slot Foto (c) Aangeleverde foto

Gevarieerde woonwijk

Woonpark Diepstroeten is geïnspireerd op de natuurlijke groei van een Drents esdorp, met een variatie aan buurtschappen en landschappelijke decors. Je vindt er onder meer rijwoningen aan een waterpartij, twee-onder-een-kapwoningen aan een brink en vrijstaande woningen aan een bosrand. Behalve projectmatige woningen telt Woonpark Diepstroeten ook vrijesectorhuurwoningen en vrije kavels met zelfbouwwoningen. In de voorlaatste fase, in deelplan De Hoeven, bouwde Van Wijnen er tevens woningen op basis van het innovatieve woonproduct Fijn Wonen. Het betekent dat de woningen tijdens een korte bouwtijd werden samengesteld met geprefabriceerde, duurzame componenten.

Woonpark Diepstroeten is daarmee uitgegroeid tot een nieuwbouwwijk die tot de verbeelding spreekt, vindt projectontwikkelaar Mark Lutjeboer. ‘Dat ervaar je pas echt als je door deze groene wijk aan de rand van Assen loopt. Je hebt het gevoel alsof de wijk al tientallen jaren bestaat, maar niets is minder waar. Als Van Wijnen hebben we zes jaar geleden een deel van het zorginstellingsterrein van Vanboeijen overgenomen om het te transformeren tot een woonwijk die zoveel mogelijk is ingepast in bestaand groen.’

Het Slot

In het eerste kwartaal van 2021 start de bouw van Het Slot van Diepstroeten. Dit appartementengebouw met 23 royale appartementen ligt op een prominente plek in de wijk. De beschikbare appartementen variëren in grootte van tachtig tot honderdtien vierkante meter en beschikken over twee slaapkamers en een ruim balkon. De verwachte oplevering is begin 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.