Stadspartij PLOP vindt de gemeentelijke bijdrage aan het TT museum te karig

In de collegevergadering van 11 juni jongsleden is besloten een “eenmalige start-bijdrage voor onderzoek, inrichtings- en ondernemersplan voor de oprichting van een TT Museum beschikbaar te stellen; een bedrag van €15.000. Tevens heeft het college besloten dat “in een later stadium de gemeente geen subsidie voor inrichting dan wel exploitatie zal verstrekken.”

Een pareltje voor Assen

Dit besluit is bij stadpartij PLOP niet goed gevallen. Er was € 20.000 subsidie aangevraagd. “Wij verbazen ons erover dat niet het volle bedrag is wordt verstrekt. Want het gaat om een mooi initiatief, een pareltje voor de stad Assen,” zegt fractievoorzitter Henk Santing. Vanuit de behoefte om de binnenstad verder te ontwikkelen en het faciliteren van herbestemmen van accommodaties “had een volledige toekenning niet misstaan,” aldus Santing.

Historische en culturele waarde van Assen

Stadspartij PLOP wil daarom van hetcollege weten welke waarde het hecht aan het uitdragen van de historische en culturele waarden van de stad Assen. Temeer daar “een TT Museum in de binnenstad een prachtige verrijking van het culturele en historische aanbod voor Assen.” Fractievoorzitter Santing wil ook van het college weten “waarom zo expliciet vermeld wordt dat dat de gemeente in een later stadium geen subsidie voor inrichting dan wel exploitatie zal verstrekken?” Afgezet tegenover de subsidies die gaan naar het Drents Museum zijn volgens Henk Santing de verhoudingen zoek!

Samen met Asser ondernemers

Halverwege 2015 werd de St. TT Museum opgericht. In de loop der tijd zijn verschillende locaties genoemd om het TT museum onder te brengen, zoals het Outlet centrum bij het TT circuit. Uiteindelijk is in overleg en samenwerking met de binnenstad ondernemers (Vaart in Assen) de voormalig discotheek Club11 (Brinkstraat) beschikbaar gekomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.