Menu Sluiten

Stadspartij PLOP stelt Aimée van der Ham voor als informateur

Stadspartij PLOP is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 de grootste partij geworden. De partij mag dus het voortouw nemen in de formatie van een nieuw college. “Dat proces willen we beginnen met gesprekken met alle partijen in de gemeenteraad,” zegt politiekleider Henk Santing. “Die gesprekken zullen plaatsvinden onder leiding van informateur Aimée van der Ham.”

Stadspartij PLOP heeft dus Aimée van der Ham uit Emmen bereid gevonden de rol van informateur op zich te nemen. Zij is politiek onafhankelijk en kan bogen op een ruime ervaring in politiek en openbaar bestuur. Zij was fractievoorzitter voor Sterk Lokaal in de provinciale staten van Drenthe, fractievoorzitter voor Wakker Emmen in de gemeenteraad van Emmen, lid van de Raad van Toezicht van het Kennispunt Lokale Politieke Partijen. Momenteel is zij werkzaam als bestuursadviseur van het Wetterskip Fryslân.

De gemeenteraad van Assen zal op woensdag 30 maart 2022 besluiten over haar aanwijzing als informateur. De eerste gesprekken met de Asser partijen zullen starten op donderdag 31 maart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.