Stadspartij PLOP stapt uit het college

Stadspartij PLOP komt tot de conclusie dat de manier waarop wordt omgegaan met de dialoog rondom de toeristenbelasting, de dialoog met de stad omtrent het parkeerbeleid en de verhoging van de plaatselijke belastingen niet overeenstemmen met de opvattingen van PLOP.

Conclusie van fractievoorzitter Henk Santing

“in deze coalitie kunnen wij niet langer onze inzet en hart voor de stad waarmaken en verantwoorden. Dus stapt PLOP uit het college!

PERSVERKLARING
Toen wij in mei 2018 de coalitie vormden met ChristenUnie, GroenLinks en de VVD, was dat met de kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad. Daarom kozen we voor een open bestuursakkoord, waarin sprake was van gestelde doelen, die we met name in dialoog met de gemeenteraad in zijn geheel en in dialoog met de stad wilden realiseren.
Inmiddels is ons gebleken dat er fundamentele verschillen van opvatting bestaan tussen Stadspartij PLOP en de overige leden van de coalitie. Over de manier waarop we de stad willen besturen maar ook over de manier waarop we willen omgaan met de grote financiële tekorten. Het Rijk confronteert ons als gemeente met financiële tekorten, waar wij zelf nauwelijks tot geen invloed op hebben. Over de dilemma’s die hierdoor ontstaan verschillen we fundamenteel van mening.

fractievoorzitter Henk Santing
wethouder Janna Booij

Voorbeelden hiervan zijn de manier waarop wordt omgegaan met de dialoog rondom de toeristenbelasting, de dialoog met de stad omtrent het parkeerbeleid en de verhoging van de plaatselijke belastingen
Na rijp beraad komen wij tot de conclusie dat deze verschillen te fundamenteel zijn om nog vertrouwen te hebben in een toekomstbestendige samenwerking.
Stadspartij PLOP heeft hart voor de stad, hart voor haar inwoners en daar blijven wij ons hard voor maken. Helaas moeten wij de conclusie trekken dat wij dat in deze coalitie niet langer kunnen waarmaken en verantwoorden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.