Menu Sluiten

Stadspartij PLOP kapittelt het College van B&W!

Onlangs heeft Stadspartij PLOP vragen gesteld over het niet meer verstrekken van papieren parkeervergunning. Het antwoord is volgens Kees Boonzaaijer van PLOP “halsstarrig vasthouden aan het in standhouden van de volledige digitalisering en hierbij wordt voorbijgegaan aan de problemen waarmee een groep hardwerkende ondernemers wordt opgezadeld.”

Plichtmatig antwoord     De conclusie van Boonzaaijer is, dat zijn vragen op “een plichtmatige manier” beantwoord zijn. “Van enig begrip voor deze groep Asser ondernemers is geen sprake. Het college heeft niet de moeite genomen zich te verplaatsen in de positie van de gedupeerde ondernemers.”

Verkeerde argumenten     Het antwoord van het college is onderbouwd met argumenten die “voornamelijk betrekking hebben voor ontheffingen voor particulieren.” Ook schrijft het college dat verwacht mag worden dat bewoners en bedrijven gewend zijn aan de digitale vergunning. “Maar gewenning is niet het criterium waarop de ontheffing voor ondernemers is gebaseerd,” briest Boonzaaijer.

Papieren bezoekersvergunning     In Assen wordt gebruik gemaakt van een digitaal systeem voor parkeervergunningen voor bewoners en bezoekers. Deze vergunningen worden dus digitaal aangevraagd en digitaal gecontroleerd. Er zijn echter ondernemers waarbij de digitale aanvraag lastig te combineren is met de bedrijfsvoering. Na gesprekken met de betreffende ondernemers kregen zij een brief met de toezegging, dat het college begrip had voor “uw specifieke geval en dat de digitale bezoekersregeling voor uw bedrijfsvoering slecht werkbaar is. Daarom hebben wij besloten dat u in aanmerking komt voor een papieren bezoekersvergunning.”

Eénzijdige beëindiging     Maar deze papieren parkeervergunning wordt dus ingetrokken. Over de eenzijdige beëindiging van deze toezegging heeft Boonzaaijer vragen gesteld aan het college. “Weer is de gemeente ernstig tekortgeschoten in de communicatie. Zonder enige vorm van overleg vooraf werden de ondernemers in november verrast. Deze opheffingsmededeling werd gedaan in de jaarlijkse brief, waarin vergunninghouders opgeroepen worden hun digitale bezoekersvergunning te verlengen,” zegt Kees Boonzaaijer.

De woordvoeder van Stadspartij PLOP roept het college op om op zeer korte termijn in gesprek te gaan met betrokken ondernemers om in goede harmonie te proberen tot een acceptabele oplossing te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.