Menu Sluiten

Stadspartij PLOP kapittelt gemeente over non-communicatie

De bewoners van het appartementencomplex Nijlandstaete wachten al sinds begin 2019 op de plaatsing van ondergrondse containers voor PMD en Papier. De gemeente heeft verschillende malen toegezegd actie te zullen ondernemen. Resultaat tot nu toe, geen containers!

De Vereniging Van Eigenaren (VVE) heeft Stadspartij PLOP benaderd om tot een oplossing te komen. Begin 2019 bij de oplevering van Nijlandstaete heeft de gemeente heeft toegezegd aan een oplossing te werken wat betreft de plastic- en papiercontainers. Maar er gebeurde niets. Na aandringen van de VVE werden de toezeggingen juni 2019, herhaald. Met de belofte van de gemeente, “dat realisatie naar alle waarschijnlijkheid voor 01 januari 2020 zou plaatsvinden.”

Maar er gebeurde niets, dus trok de VVE Nijlandstaete 17 juni j.l. weer aan de bel. Reactie van de gemeente, “taal noch teken, zelfs geen ontvangstbevestiging” aldus het VVE bestuurslid dhr. Broeders.

“Wij van PLOP hebben dhr. Broeders de suggestie gedaan de verantwoordelijke wethouder(dhr. Bergsma) te benaderen en op de hoogte te stellen van de non-communicatie met de gemeente Assen,” betoogt een geïrriteerde Kees Boonzaaier van PLOP. Op de op 9 juli verzonden e-mail richting wethouder Bergsma is tot op heden geen reactie ontvangen.

Deze manier van handelen van de gemeente was voor Boonzaaier aanleiding zelf actie te ondernemen. Hij liet via de griffie één en ander uitzoeken. Dat het zelfs voor de griffie nog niet eenvoudig is om zaken boven tafel te krijgen bleek uit het antwoord op 21 juli jl. “Deze zaak hoort niet bij ons terecht te komen, hier gaat iemand anders over. Hij heeft deze week nog vakantie, maar ik pak het volgende week met hem op!”

Deze reactie bleek ook ijdele hoop. Op 4 augustus was er geen enkele reactie. “Dit is Ongehoord, Onbestaanbaar en Onbeschoft,” briest een boze Boonzaaijer. Zo ga je als gemeente niet met je bewoners om!”

“College, neem op korte termijn contact op met de VVE Nijlandstaete,’’ is de oproep van Boonzaaijer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.