Stadspartij PLOP ergert zich aan het wildplakken

“Wildplakken neemt de laatste tijd weer toe, vooral elektriciteit kasten zijn populair,” stelt André Dik (PLOP) vast. Maar dat is bepaald geen visitekaartje voor onze stad Assen. Bovendien ergeren veel inwoners en bezoekers zich daaraan.

Wordt er gehandhaafd?     “De afgelopen jaren waren de elektriciteit kasten in Assen altijd redelijk schoon. Maar sinds dit jaar worden deze kasten weer volop wild beplakt,” zegt André Dik. In2014 en in 2016, heeft PLOP het college hierover al eens bevraagd. Het college beloofde toen om te handhaven, organisatoren aan te schrijven en preventief met eigenaren van onroerende zaken in overleg te gaan.

Kunst maakt wildplakken onaantrekkelijk     PLOP wil weten of het college op de hoogte is van deze wildplakkerij en op welke wijze er gehandhaafd wordt. “Wij vragen ons af of het college eigenlijk wel bereid is daadwerkelijk stappen te ondernemen tegen de eigenaren of organisatoren die zich aan wildplakken schuldig maken,” betoogt André Dik. Wij stellen het college daarom voor, “om ‘wildplak gevoelige objecten’ te voorzien van Asser kunst of foto’s, zodat wildplakken onaantrekkelijk wordt? Uiteraard één en ander in overleg met de eigenaren.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.