Menu Sluiten

Spraakvlak verbindt politieke tegenpolen

In ons huidige politieke klimaat komen we vaker tegenover elkaar te staan dan naast elkaar. Tabbycat wil hier verandering in helpen brengen met Spraakvlak, een debatinstrument dat polarisatie tegengaat.

De opdracht is aangedragen door Calicocat. Tabbycat is de naam van een groep studenten uit het Noorden die deelnemen aan de minor Sustainable Design Solutions. De studenten volgen de opleiding Communication Multimedia Design aan de hogeschool NHL Stenden.

Tabbycat groepsfoto Tabbycat bestaat uit de studenten Eva van der Pol, Peter Roskam, Dirk Joosse, Cor Kooistra, Josan van der Wal en Jasper Tuin. (van links naar rechts)Foto © Aangeleverde foto

Spraakvlak wordt getest tijdens de hackathon ‘Politiek van Overmorgen!’ en stimuleert het gesprek tussen politieke tegenpolen. Doel van Spraakvlak is om ervoor te zorgen dat de gesprekspartners meer wederzijds respect en interesse in elkaars standpunten tonen. Het gesprek vindt plaats aan de hand van een aantal stellingen die gaan over de toekomst van de politiek, zoals het betrekken van inwoners en digitalisering van de politiek.

Wil jij graag uitdagende politieke gesprekken voeren en Spraakvlak testen, dan nodigen wij jou bij deze uit om mee te doen aan het online debat van Calicocat op 4 juni. Inschrijven kan via: hack.calicocat.nl.