Menu Sluiten

Sportweek Assen: gratis proefles bij badmintonvereniging Assen

Het is de Nationale Sportweek: deze week staat in het teken van sport en beweging in Assen. Jong en oud kan kennismaken met verschillende sporten door deel te nemen aan clinics, demonstraties bij te wonen, open trainingen te bezoeken of zelfs mee te doen aan een kennismakingsles. Verenigingen en sportaanbieders zetten de deuren open en ook Omroep Assen maakt hier gebruikt van. Bij de badmintonvereniging mag je deze week spontaan binnenlopen voor een proefles.

Foto © Aangeleverde foto

Door: Romy Posthumus

Iedereen heeft het wel eens gedaan: een partijtje badminton op straat, op vakantie of zo maar ergens aan het strand. Maar badminton is meer dan een campingsport, vinden de leden van Badminton Combinatie Assen (bcA) dé badmintonvereniging van Assen. Tijdens de Nationale Sportweek kun je voor jezelf ontdekken of de sport iets voor je is.

Lekker meespelen

“Iedereen mag tijdens de Nationale Sportweek binnenlopen op alle locaties om lekker een keertje mee te spelen en te kijken hoe het is”, vertelt Gertie Klein van bcA. Zo hoopt ze dat zoveel mogelijk Assenaren in aanraking komen met de sport en actief worden bij de vereniging.

De vereniging is actief op verschillende locaties in de stad. Op maandag wordt er gespeeld in de Pittelohal, dinsdag in De Timp, woensdag in de Kloosterveste en donderdag in de Peelohal. Ook zijn er verschillende type trainingen. Zo zijn er jeugdtrainingen, trainingen voor volwassenen en speciale competitie trainingen, maar kun je op verschillende momenten ook komen om vrij te spelen.

Mini-cursus

Deze week mag je op elk moment en op elke locatie spontaan binnenlopen om kennis te maken met de sport. Een eigen racket hoef je niet te hebben die kun je lenen. En mocht je nou echt enthousiast zijn geworden, dan kun je in oktober direct door met een mini-cursus.

Klein: “Je krijgt dan tien keer echt les. In die lessen worden zoveel mogelijk basisdingen geleerd, zoals hoe je moet opslaan en wat de basisregels zijn. Daarna ben je redelijk bekend met alle tactieken en weet je ook wel zeker of je het leuk vindt of niet.”

De vereniging

Badminton Combinatie Assen is de badmintonvereniging van Assen en telt ongeveer 200 leden. Ze zijn aangesloten bij Badminton Nederland, de officiële landelijke bond. Iedereen kan vrijwillig deelnemen aan de trainingen die worden gegeven onder leiding van gediplomeerde trainers en badmintonbegeleiders.

Er worden regelmatig toernooien voor de leden georganiseerd, zoals het Nieuwjaars mixtoernooi of het pepernotentoernooi speciaal voor de jeugd. Daarnaast wordt elk jaar een 4-6-8-10 toernooi georganiseerd, waar ook spelers van andere clubs aan mee kunnen doen.

Je kunt deze week dus de hele week spontaan binnenlopen voor een proefles op alle locaties. Op de website van bcA vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de mini-cursus.