Menu Sluiten

Sportweek Assen: een bakfiets vol met informatie

Het is de Nationale Sportweek: deze week staat in het teken van sport en beweging in Assen. Jong en oud kan kennismaken met verschillende sporten door deel te nemen aan clinics, demonstraties bij te wonen, open trainingen te bezoeken of zelfs mee te doen aan een kennismakingsles. Verenigingen en sportaanbieders zetten de deuren open en ook Omroep Assen maakt hier gebruikt van. De bakfiets staat vandaag op het Koopmansplein en in de speeltuin in Kloosterveen om mensen bewust te maken over het belang van sport en beweging.

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

Met de bakfiets probeert de organisatie van de sportweek te laten zien hoe leuk het is om te sporten en willen ze mensen laten ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk zijn. Met de bakfiets zetten ze sport en bewegen op een podium. Niels van der Weerd, coördinator Week van de Sport Assen, vindt het vooral belangrijk dat kinderen in beweging komen. “Bewegen is belangrijk, maakt niet uit of dat nu met sport is of een stukje wandelen. Tegenwoordig zitten kinderen veel op de mobiele telefoon en voor de televisie. Zij moeten vooral erachter komen hoe leuk sporten is.”

‘Een groot succes’

Tot nu toe is de sportweek in Assen een groot succes. “Er is meer animo dan verwacht. Vooral bij de Walking Football was de opkomst hoog met mensen die interesse hadden.” Van der Weerd hoopt dat verengingen de mensen die deze weken vrijblijvend binnen lopen, kunnen aantrekken als leden.

Niet alleen voor verenigingen is de sportweek een groot succes, ook scholen merken dat er veel animo is voor het sporten. “In de gymlessen krijgen de jongeren deze weken ook gastlessen van andere sporten. Daardoor ontstaan er al mooie samenwerkingen, zoals met verschillende scholen in Assen en de handbalvereniging Rolde.” De handbalvereniging wil graag naar Assen, maar daarvoor moeten eerst leden getrokken worden. Op deze manier ontstaat er interesse voor handbal in Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.