Speuren naar sporen in Nationaal Park Drents-Friese Wold

Kom op zondag 24 november naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en leer speuren naar sporen. Na een korte uitleg over hoe je de verschillende diersporen kunt vinden, ga je naar buiten om zelf diersporen te zoeken.

Hoe kun je ontdekken wat voor dieren er in het Nationaal Park leven, zonder dat je ze direct kunt zien? Juist; door als een ware detective te letten op hun sporen! Van poep, veertjes tot knaagsporen. De gids van Staatsbosbeheer laat het je graag allemaal zien.

Foto (c) Aangeleverde foto

Na de wandeling ga je gezamenlijk de verzamelde sporen bekijken onder de microscoop, een veertje ziet er dan ineens als een kunstwerkje uit. Wil jij meedoen aan deze leuke activiteit? Geef je dan op bij Buitencentrum Drents-Friese Wold.

Het Boswachterslab

Het kantoor van de boswachter heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven.

Datum: zondag 24 november 2019

Tijd: 13.30 – 15.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 5,00 per persoon

Graag vooraf aanmelden: 0516-464020 of DrentsFrieseWold@staatsbosbeheer.nl

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.