Menu Sluiten

SPANNENDE WICHELROEDEWANDELING LANGS MANNEN EN VROUWENPLEKKEN

De in Assen geboren historicus Girbe Buist organiseert samen met de wichelroedeloper Johannes Zoet een wichelroedewandeling langs bijzondere plekken in Assen.

Tijdens deze wandeling vertellen zij tevens boeiende verhalen bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen.
Deze wandeling wordt georganiseerd in het Drents Geschiedenisfestival en vindt plaats op zondag 7 juni van 13.30 tot 16.00. Er wordt gestart bij de ingang van het Drents Museum.

Foto (c) Aangeleverde foto

Spannende verhalen
In het manuscript Demonoloatreiae uit 1595 staat een anekdote over een graancirkel in Nederland. Een rechter vermeldt hierin een rechtszaak die ongeveer vijf jaar voor het uitkomen van het manuscript, vermoedelijk in Drenthe bij Assen heeft plaats gevonden. Een “cirkelvormig spoor van afdrukken van paardenhoeven ”in een veld zou door “dansende heksen” zijn gemaakt.
Als dit bericht klopt is hier sprake van de oudste vermelding van een graancirkel in Europa.
Dit is één van de verhalen, die aan bod komen tijdens de wichelroedewandeling in Assen. Ook wordt ingegaan op de juffers van het Asser klooster, Bartje, de moord in het Asser bos, Bottentinus , de bollenavonden en bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen.

Mannen en vrouwenplekken
Volgens de Geomantie (leer van de aarde) lopen er energiebanen door Assen en andere steden . Deze energiebanen worden ook wel leylijnen genoemd en fungeren als kanalen voor kosmische energie.
Op plekken waar deze energiebanen elkaar kruisen ontstaan knooppunten van energie, die ook wel leycentra of krachtplekken worden genoemd. Eigenlijk zijn de leylijnen en leycentra goed vergelijkbaar met de meridianen en de acupunctuurpunten van het menselijk lichaam waardoor de levensenergie van de mens stroomt.
De krachtplekken kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke energie bevatten. Bij vrouwelijke of maanplekken draait de energie links om en heeft deze een kalmerend effect. Bij mannelijke of zonneplekken draait de energie rechtsom en heeft deze een activerend effect.
Tijdens de wandeling leer je hoe je met een wichelroede deze mannelijke en vrouwelijke plekken kunt opsporen. Ook hoor je hoe je met dit instrument aardstralen en onderaardse gangen kunt vinden.
De wichelroedewandeling duurt twee en een halve uur en kost 15.00 (inclusief wichelroede)
Je kunt je aanmelden via de website www.pelgrimspad.nl. Conform de Coronarichtlijnen kunnen er maximaal acht gezonde mensen deelnemen
Voor meer informatie kun je terecht bij contact@pelgrimspad.nl of telefonisch via 06-22621698.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.