Menu Sluiten

SP motie om huurders te helpen nadrukkelijk verworpen

De corona crisis slaat hard toe. Veel mensen raken hun baan kwijt en zijn aangewezen op een WW uitkering. Daar boven op gaan zoals gebruikelijk de huren per 1 juli weer om hoog. De SP riep het college in een motie op er bij het kabinet op aan te dringen de huren te bevriezen. Alleen de SP en de PvdA stemden voor de motie. 

Het voorstel de huren per 1 juli te bevriezen is in de Tweede Kamer verworpen. Maar deze motie is later bij de Eerste Kamer ook in stemming gebracht en aangenomen. Voor de SP een reden om de gemeenteraad een uitspraak te vragen met de strekking, het college te vragen er bij het kabinet op aan te dringen de Eerste Kamer motie uit te voeren. Tevens vraagt de motie er bij de actieve Asser verhuurders op aan te dringen dit jaar de huren niet te verhogen.      

Een greep uit de opmerkingen van de raadsleden. De gemeenteraad gaat er niet over, dus deze motie voegt niets toe. Te vaak een signaal uit de gemeenteraad verzwakt het signaal. Richt je tot je landelijke partij in Den Haag. Veel corporaties hebben al aangegeven in deze tijd niet tot uitzettingen over te gaan bij huurachterstanden. Woningcorporaties maken al afspraken met bewoners. Deze uitspraken werden ook de door de PvdA onderschreven, maar leverden niet voldoen bezwaar op om tegen de motie te stemmen.

De motie werd verworpen met alleen de stemmen van SP en PvdA (6 stemmen) voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.