Menu Sluiten

Sofia uit Italië zoekt een gastgezin in omgeving Assen!

Eind januari is het zo ver. Een aantal buitenlandse studenten van over de hele wereld zullen hun dromen waar gaan maken, namelijk voor een bepaalde periode ondergedompeld worden in de Nederlandse cultuur. Dit geldt ook voor de Italiaanse Sofia. Voor haar zijn wij op zoek naar een enthousiast gastgezin in Assen of omgeving. Het High School Holland programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor uw gezin!

Sofia Foto © Aangeleverde foto

De Italiaanse Sofia
De 17-jarige Sofia uit Italië is één van de buitenlandse studenten die eind januari naar Nederland komt. Sofia is op zoek naar een gastgezin vanaf januari tot aan de zomervakantie 2021. Zij omschrijft zichzelf als actief, spontaan, verantwoordelijk en vrolijk. Sofia is dol op bakken en koken, vooral zoete gerechten. Ook gaat zij graag naar de sportschool om gezond en fit te blijven. Later zou Sofia graag chemicus willen worden en in een laboratorium werken. “Ik wil graag de Nederlandse cultuur ontdekken en die gerechten leren maken, maar ook de Siciliaanse en Italiaanse keuken met jullie delen!” Meer weten over Sofia? Bekijk haar profiel op onze website.

Is uw gezin het nieuwe thuis van de buitenlandse student?
Gastgezinnen wonen verspreid door heel het land en zij bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn!
Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door de studenten een thuis aan te bieden bij een gastgezin in Nederland en de studenten hier ook naar een middelbare school te laten gaan. Travel Active en onze studenten blijven de maatregelen van het RIVM en de overheid volgen, zoals iedere Nederlander dat doet. U krijgt niet alleen inzichten in een andere cultuur door een uitwisseling, maar ook nieuwe inzichten in onze eigen Nederlandse cultuur. Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities in huis?

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Sofia en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.