Menu Sluiten

Sluyter Logistics bouwt nieuw op bedrijvenpark Assen-Zuid

Sluyter Logistics gaat nieuw bouwen op het bedrijventerrein Assen-Zuid. Het transportbedrijf, dat nu twee vestigingen in Assen heeft, verdubbelt op de nieuwe locatie qua omvang. Sluyter beschikt straks op Assen-Zuid over een perceel van vijf hectare en zet er 17.000 vierkante meter bedrijfshallen neer.

Impressie van de nieuwbouw van transportbedrijf Sluyter Logistics op bedrijventerrein Assen-Zuid
© gemeente Assen
Door: Margriet Benak
Volgens vestigingsdirecteur Sjouke Vogelzang van Sluyter Logistics is uitbreiding noodzakelijk. Hij kijkt uit naar de nieuwbouw. “We hebben behoefte aan meer ruimte voor opslag, overslag en warehousing. Op deze manier kunnen we verder groeien en onze bedrijfsprocessen optimaliseren.”
‘Goede uitvalsbasis langs A28’
Sluyter Logistics werd ruim 95 jaar geleden opgericht in Rotterdam. Het bedrijf heeft vestigingen door heel Nederland, en zit in Assen verspreid over twee locaties op het stadsbedrijvenpark bij Marsdijk: aan de dr. A.F. Philipsweg en aan de Blokmakerstraat. Met de verhuizing naar Assen-Zuid concentreert het transportbedrijf alles op één bedrijfslocatie en zit Sluyter pal aan de A28
“Een goede uitvalsbasis voor al onze bedrijfsactiviteiten”, zo zegt Vogelzang. “We hoeven dan veel minder verkeersbewegingen door de stad te maken. Maar het belangrijkste is dat we met de nieuwbouw voldoende op- en overslagcapaciteit hebben, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe klanten.”
(tekst gaat verder onder de foto)
De vestiging van Sluyter Logistics aan de dr. A.F. Philipsweg in Assen, waar ze straks vertrekken
© RTV Drenthe / Margriet Benak

Uitbreiding arbeidsplaatsen
Bij de Sluyter Logistics Group werken nu landelijk ruim 375 mensen. In Assen zijn dat er op beide locaties momenteel negentig. Vogelzang verwacht dat het aantal arbeidsplaatsen op de Asser vestiging de komende jaren gaat groeien, aangezien ze door de veel grotere nieuwbouw meer klanten kunnen verwerken.

Concrete aantallen kan de vestigingsdirecteur nog niet noemen. “Dat zullen er zeker tientallen zijn, maar hoeveel precies is afhankelijk van de diensten die potentiële nieuwe klanten van ons verlangen. Als het gaat om alleen opslag is dat natuurlijk minder dan voor assemblage-werkzaamheden. Dat is nu moeilijk te zeggen.”

 

Na zomer 2024 klaar
Vogelzang hoopt dat na het doorlopen van alle procedures de bouw ergens in het voorjaar van 2023 kan beginnen. De nieuwbouw op Assen-Zuid zal dan na de zomer van 2024 klaar zijn.

Met de nieuwbouw ontstaat er volgens Vogelzang ook een hub-functie om de binnenstad van Assen duurzaam te kunnen bevoorraden. “Wij hebben nu al diverse elektrische voertuigen om in de binnenstad goederen te bezorgen. Ik verwacht dat dat aantal gaat groeien.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Sluyter Logistics zit nu ook aan de Blokmakerstraat bij Marsdijk, maar vertrekt naar Assen-Zuid
© RTV Drenthe / Margriet Benak

Derde bedrijf op Assen-Zuid
Sluyter Logistics is na de M&G Group en het duurzame tankstation DCB Energy het derde bedrijf dat zich aan de zuidkant langs de A28 vestigt. Wethouder economische zaken Bert Jan ten Oever (PLOP) is blij met de nieuwbouw van het Asser bedrijf op Assen-Zuid en met de groeiambities van Sluyter.

Dat het transport- en op- en overslagbedrijf kiest voor nieuwbouw op Assen-Zuid ziet Ten Oever als ‘een bevestiging van het aantrekkelijke vestigingsklimaat in Assen’. Ook de duurzame wijze waarop Sluyter Logistics de ondernemers in het centrum wil bevoorraden, past bij de ambitie van de gemeente. Die wil dat de bevoorrading in de binnenstad vanaf 2025 CO2-neutraal is.

De nieuwbouw van de M&G Groep is eind van het jaar klaar. Dat geldt ook voor de restaurants bij het tankstation van DCB. Volgend jaar wordt de totale inrichting van het gebied afgerond. De gemeente zegt nog in gesprek te zijn met diverse partijen voor vestiging op werklandschap Assen-Zuid. Zo wil ze ook graag dat Handelsbedrijf Krans, wat in het Noorden verkeersafzettingen regelt, vanuit Marsdijk naar Assen-Zuid verhuist. Dat heeft mede te maken met overlast die omwonenden hebben van de bedrijfsactiviteiten.