Menu Sluiten

Slotconcert van de Nederlandse Bach Academie in De Nieuwe Kolk

Na 10 jaar vol toewijding van de dirigent, enthousiaste koorleden, ijverige muzikanten en bevlogen solisten en meer, komt er dit jaar een eind aan de concerten van de Nederlandse Bach Academie. Vanwege de corona crisis konden de vele activiteiten die gepland waren jammer genoeg niet doorgaan. Deze situatie en de onzekerheid waar het de komende jaren betreft, heeft het besluit om de activiteiten van de NBA te beëindigen extra kracht bijgezet. Om passend afscheid te nemen van de concerten en de bezoekers, komt er onder meer in De Nieuwe Kolk in Assen een slotconcert op 14 november.

Slotconcerten NBA Foto © Aangeleverde foto

Op het programma staan het Utrecht Te Deum & Jubilate van Händel en het Requiem van Fauré, onder begeleiding van Hoite Pruiksma als dirigent en Hanneke Wierenga en Hans Rijkmans als concertmeester.

Utrecht Te Deum & Jubilate van Händel
Utrecht Te Deum & Jubilate is de algemene naam voor een heilige koorcompositie in twee delen, geschreven door George Frideric Händel ter ere van het Verdrag van Utrecht, dat de Vrede van Utrecht in 1713 vestigde en de Spaanse Successieoorlog beëindigde.

Requiem van Fauré
“Een heel menselijk gevoel van hoop in eeuwige rust.” Zo omschreef de Franse componist Gabriel Fauré (1845-1924) zijn Requiem. Waar de meeste requiems verdoemenis en rouw verklanken, heeft Fauré juist een requiem vol hoop gecomponeerd.

Informatie concert
14 november – De Nieuwe Kolk Assen (15.30 – 17.30)
Reserveren bij De Nieuwe Kolk Assen: https://www.dnk.nl/agenda-tickets/theater/nederlandse-
bach-academie-2/

Ticketprijs: volwassenen: € 22.
Jongeren tot 18 jaar en studenten: € 12 euro.
Prijzen zijn incl. garderobe en pauzedrankje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.