Menu Sluiten

Sinterklaasintocht Assen gaat niet door

Er gaat dit jaar opnieuw een streep door de Sinterklaasintocht Assen. Door de huidige coronamaatregelen lukt het de organisatie niet om de intocht te organiseren.

Foto © Pixabay

De stad staat bekend om zijn grote sinterklaasintocht, waarbij de Sint jaarlijks zo’n vierhonderd pieten meeneemt en onder toeziend oog van duizenden bezoekers aan de Vaart aanmeert. Maar voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door het evenement.

“De gemeente Assen ziet de intocht als een evenement en niet als een doorstroomlocatie. Dat is zuur, maar we hadden er al rekening mee gehouden”, zegt Dik Boers van de Stichting Sinterklaasintocht Assen tegen RTV Drenthe. “Het zou betekenen dat we op de Kop van de Vaart toegangscontrole moeten houden. Dat is niet haalbaar voor het aantal mensen dat daar op af komt.”

De fans van Sint hoeven niet bang te zijn dat hij Assen helemaal overslaat. De organisatie zoekt met de gemeente naar alternatieven.

Hoe zit het in andere gemeentes?

In andere gemeentes in Drenthe is nog geen beslissing genomen over de Sinterklaasintochten. In Emmen wachten ze de landelijke richtlijn af en denken ze later deze maand een beslissing te nemen.

De gemeente Hoogeveen ziet vooralsnog intochten zonder randactiviteiten als een doorstroomevenement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.