Menu Sluiten

Showband Mercurius uit Assen wereldkampioen op mars, tweede op onderdeel show

Mercurius Marching-/Showband Assen heeft in Kerkrade dit weekend een eerste en tweede plek gepakt op het Wereld Muziek Concours (WMC), het wereldkampioenschap voor showbands meldt RTV Drenthe. In de eerste divisie werd op het onderdeel mars zaterdag de winst gepakt, bij show werd gisteren een tweede plek behaald.

© Omroep Assen / Esmée Söllner

Bij de mars in het Parkstad Limburg Stadion werd het Duitse Spielmannszug Hatstedt verslagen, het Christelijk Fanfarekorps Irene uit Hasselt werd derde. “Het ging heel goed, we zijn er heel trots op”, zegt showband-lid Judith van Dorst.

Publiek

“We kwamen binnen en er was zoveel publiek, dat hebben we nog nooit eerder gehad. We spelen nooit op deze manier voor publiek, het was ontzettend gaaf”, jubelt Van Dorst. De gewenste interactie met het publiek was er meteen. “Er was stilte wanneer we dat wilden en er werd volop meegeklapt op de momenten dat het moest. Dat heeft ons er doorheen gesleept, want het was warm en best zwaar.”

Op het onderdeel show moest de Asser band Excelsior Renkum voor zich dulden. Overige concurrenten kwamen uit Voorschoten, Urk en het Deense Holbaek. Ook met de tweede plaats is Van Dorst zeer content. “Eigenlijk maakt het niet uit waar je eindigt, de hele beleving was het al waard.”