Menu Sluiten

Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Gisteren was de sleuteloverdracht voor de eerste bewoners van de nieuwbouwappartementen aan de Mr. P.J Troelstralaan eindelijk daar. Ondanks alle coronamaatregelen kregen de huurders toch een knus onthaal van Monique Boeijen (directeur-bestuurder Actium). Mijn Buurt Assen medewerkers rolden letterlijk een rode loper uit en plaatsten gezellig verlichte Kerstbomen om iedereen welkom te heten in hun nieuwe huis.

Monique Boeijen (directeur-bestuur Actium) zorgt voor een gezellig onthaal van eerste bewoners. (foto: Ineke Heijting)

Duurzaam en groen

In totaal beschikt het complex over 408 zonnepanelen om alle woningen en gemeenschappelijke ruimtes van stroom te voorzien. Alle 45 energiezuinige woningen hebben een eigen terras of balkon. Aan de achterkant van het appartementencomplex is een afgesloten binnenruimte aangelegd met 53 parkeerplaatsen, waarvan zes zijn voorzien van een laadpaal voor elektrische auto’s. Mijn Buurt Assen legt het komende jaar de openbare ruimte aan de voorzijde van het gebouw aan. Deze ruimte gaat in ieder geval over een aantal wadi’s beschikken die het overtollige regenwater opvangen.

Klompé

Op 4 december overhandigde Brands Bouw officieel de sleutels van het complex aan woningcorporatie Actium. Een mooi moment om ook de naam van het gebouw te onthullen; Klompé. Vernoemd naar Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van ons land. En één van de belangrijkste grondleggers van onze verzorgingsstaat en de komst van de bijstandswet.

Wijkvernieuwing

Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren onder de vlag van Mijn Buurt Assen flink in de Oude Molenbuurt. Met een grootschalige wijkvernieuwing worden o.a. bestaande woningen van binnen en buiten grondig aangepakt en energiezuinig gemaakt. In de afgelopen jaren is de buurt al op veel plekken zichtbaar opgeknapt. Daarnaast zijn verouderde woningen gesloopt en bouwt Actium duurzame nieuwbouw terug. Samen met bewoners worden plannen gemaakt en initiatieven opgezet die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving in de Oude Molenbuurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.