Menu Sluiten

Schrijversmarathon Write for rights afgelopen zaterdag 14 december

Zaterdag vond de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International in pop-up winkel ‘Mooi Verhaal’ plaats. Meer dan 1000 brieven en kaarten werden geschreven voor tien kinderen en jong volwassenen van over de gehele wereld.

Al is het niet meer zo van deze tijd hand geschreven brieven ,toch gaat wel degelijk effect van uit en volgens de lokale mensen van Amnesty International zijn er, na de  schrijfactie vorig jaar weer een aantal ten onrechte opgesloten mensen vrij gelaten zijn door de autoriteiten.

Foto (c) Lammert Aling

Veel Assenaren, waaronder de kerstman,  lieten dan de kans niet onbenut om zaterdag langs te komen in het voormalig postkantoor in het forum en om aan de schrijftafel plaats te nemen en op hun manier iets te doen om die wereldwijde onrechtvaardigheid wat te verlichten. Gitarist Harry Loco speelde bekende nummers over wereldvrede en ’s middags sprak onderzoeksjournaliste Linda Polman nog over het wereldwijde vluchtelingenprobleem. Tegen het einde briefde Tryanka Westra het jaar door als standup-comedian. Zij had de lachers snel op haar hand door op komische wijze het thema brieven te verweven met het leven en welzijn van de Assenaren op maatschappelijk en politiek terrein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.