Menu Sluiten

Schrijfactie Write for Rights in Jozefkerk Assen

De jaarlijkse actie van Amnesty International Write for Rights wordt dit jaar gehouden in de Jozefkerk. Zaterdag 11 december is het gebouw open tussen 10 en 16 uur. Meedoen kan en schrijf één of meer brieven om te pleiten voor de situatie van mensenrechtenactivisten. Ieder jaar rond de Dag van de mensenrechten (10 december) wordt deze schrijfactie in tal van plaatsen in het land gehouden. Assen doet daar aan mee.

Foto © Aangeleverde foto

Amnesty International heeft tien personen geselecteerd, uit diverse landen en met verschillende achtergronden, voor wie actie wordt gevoerd. Voorbeeldbrieven liggen klaar en voor de verzending van de geschreven brieven wordt gezorgd.

De jaarlijkse actie wereldwijd levert resultaat op en leidt tot vrijlating van gevangenen of heropening van hun rechtszaak. Daarnaast is het voor degenen die zich inzetten voor hun politieke of humanitaire rechten belangrijk om te weten dat er internationaal aan hen wordt gedacht.

In de Jozefkerk is voldoende ruimte om mensen te ontvangen. Er wordt gewerkt aan een randprogramma met muziek en activiteiten. 

Als langskomen in de Jozefkerk op zaterdag 11 december niet lukt, kan men ook thuis de brieven schrijven. Klik op deze link van Amnesty en je ziet voor wie we schrijven en hoe je een pakket ‘thuisschrijven’ kunt ontvangen: https://www.amnesty.nl/organiseren/over-write-for-rights

Deze link geeft meer informatie over de behaalde successen: https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/onze-successen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.