Menu Sluiten

Schotse hooglander Mini is toeschouwer bij boekpresentatie Vief Liefdes

Schrijver Klaas Koops geeft eerste exemplaren van zijn nieuwe bundel aan de presentatoren van De literaire Hemel, Annette Timmer en Joep van Ruiten.

In de wei bij zijn huis in Schipborg heeft Klaas Koops drie Schotse hooglanders lopen. Een van de beesten heeft van de schrijver liefdevol de naam Mini gekregen. En zij staat vooraan bij de boekpresentatie van de bundel Vief liefdes. Het is een droge dinsdagmorgen in december als Klaas Koops drie gasten ontvangt: Annette Timmer en Joep van Ruiten van De literaire Hemel en Baukje Bloemert van uitgeverij Het Drentse Boek van het Huus van de Taol.

Foto © Aangeleverde foto

In Vief Liefdes beschrijft Koops in gedichten en nogal korte verhalen wat hem bezighoudt en wat hij niet van zich af kan zetten. Hij noemt dat zijn liefdes. De gedichten zijn beschouwend van aard, de verhalen getuigen van verwondering over wat hij in de wereld tegenkomt. Zijn op het eerste gezicht eenvoudige taal weet de lezer over te halen stelling te nemen en te overwegen hoe hij er zelf in staat.

Nadat de Schotse hooglanders voorzien zijn van hun dagelijkse portie voer, overhandigt Klaas Koops het eerste exemplaar van zijn boek aan de presentatoren van literair café De literaire Hemel. Joep van Ruiten heeft als dank een column voorbereid. En ook Annette Timmer heeft een mooie speech voor Koops. Nadat Baukje Bloemert de schrijver middels een bos bloemen heeft gefeliciteerd, mag het boek de wereld in. Vief liefdes van Klaas Koops is nu te koop in de Drentse boekhandels en op huusvandetaol.nl/webshop.

Een uitgebreid videoverslag van deze presentatie is te vinden op het YouTube-kanaal van het Huus van de Taol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.