Menu Sluiten

Schooldamtoernooi Assen bij Vanderveen

In het kader van HANNN Project ‘Fitter Brein’ wordt voor de tweede keer het schooldamtoernooi van de gemeente Assen gehouden op woensdag 15 januari bij Warenhuis Vanderveen.

Vorig jaar werd het schooldammen in Assen weer op de kaart gezet. Toen was er in Assen ook een WK-Match tussen wereldkampioen Roel Boomstra en de Rus Alexander Schwarzman.

De openingszet werd vorig jaar verricht door Nico Vanderveen
Foto (c) Aangeleverde foto

17 schooldamteams zullen in twee categorieën (t/m groep 6 en groep 7-8) strijden om de titel beste schooldamteam van de gemeente Assen. De top-3 per categorie plaatst zich ook nog eens voor het Drents kampioenschap op zaterdag 8 februari. De scholen die meedoen zijn: CBS Het Kompas, CJBS De Regenboog, OBS Baggelhuizen, GBS De Cirkel en GBS De Driesprong.

Organisator, Gert Bosker, heeft in de afgelopen periode ook damlessen gegeven aan de schoolkinderen. Met de damlessen leerden de kinderen in no-time de spelregels, zetjes, basiskennis en het spelen van een dampartij. Het doel is om de kinderen te enthousiasmeren voor het spel. Dammen is uiteraard goed voor de mentale gezondheid van de kinderen. Het versterkt het concentratievermogen, versterkt de denkkracht en leert omgaan met winst en verlies.

Ook zijn er concrete plannen om te starten met een jeugddamclub. Al jaren heeft Assen geen damclub meer. Door het opstarten van een jeugddamclub kunnen geïnteresseerde kinderen doorgaan met dammen in verenigingsverband.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Warenhuis Vanderveen, gemeente Assen, Healthy Ageing Network Northern Netherlands en Regiowerking Noord.

Het toernooi wordt gehouden in De Buningzaal van Warenhuis Vanderveen. Het toernooi start om 14:15 uur en wordt geopend door Rienus Vanderveen. De prijsuitreiking staat gepland om 17:00 uur.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de schooldammers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.