Menu Sluiten

Scholeksters in Assen

Scholeksters zijn kustvogels; waarom broeden zij in Assen?

Woensdagavond 25 maart geeft Bert Dijkstra het antwoord op deze vraag tijdens een presentatie in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen organiseert deze avond, die om 20:00 uur begint. 

Foto (c) Ton van de Vis

De scholekster is een forse, zwartbonte vogel met een lange oranje snavel. Hij duikt in het voorjaar op en vertrekt weer aan het eind van de zomer. De vogels maken veel lawaai als ze ruzie hebben met soortgenoten of andere vogels willen verjagen die het op hun nest hebben voorzien. Het aantal scholeksters in Nederland gaat sterk achteruit. Maar in steden zie je juist steeds meer scholeksters. Om dat verschil te verklaren is in 2008 een onderzoek gestart. In de loop der jaren heeft een groot aantal vogels in Assen een kleurring gekregen. Ook zijn vogels gezenderd. Op die manier is bijvoorbeeld te volgen waar de scholeksters hun voedsel vandaan halen en hoeveel tijd ze daarmee bezig zijn.

Bert Dijkstra vertelt over de resultaten van dit langjarige onderzoek. De kosten voor de lezing zijn € 5,00 (inclusief kop koffie/thee). Aanmelden bij: kai.waterreus@knnv.nl

Agenda: lezing over scholeksters in Assen

Datum en tijdstip: woensdag 25 maart om 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur)

Locatie: Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen

Kosten: € 5,00 (inclusief kop koffie/thee)

Aanmelden: kai.waterreus@knnv.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.