Schatten van Assen geeft eigen krant uit in De Lariks

Verhalenkunstenaar Kaj van der Plas ging de afgelopen maanden op een laagdrempelige manier in gesprek met bewoners van de Kochstraatbuurt in de wijk Lariks over het verleden, het heden en de toekomst. De verhalen die de bewoners vertelden gaan niet alleen over het wonen in Lariks, maar ook over een stukje van hun leven.

Je kunt de opgehaalde verhalen lezen op www.schattenvanassen.nl en in de speciale Schatten van Assen krant die huis-aan-huis verspreid wordt in de wijk, en die online te lezen is op de website van het ICO en Mijn Buurt Assen.

Foto © Aangeleverde foto

Kaj trok op verzoek van het ICO en Mijn Buurt Assen door de wijk Lariks om de bewoners over hun buurt te interviewen. Deze samenwerking had als doel om de wijk positief te benaderen en met bewoners in contact te komen. Naast de bundeling van de verhalen en interviews met de makers in de ‘Schatten van Assen’-krant heeft het project nog iets anders opgeleverd. Bewoners zijn zaterdag 25 mei samen met kunstenares Gea Koopman aan de slag gegaan met het ontwerpen van een ontmoetingsplek in de wijk. De ontmoetingsplek wordt op Burendag (28 september) in de buurt onthuld.

Dit project is een initiatief van ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, een advies-, netwerk- en projectorganisatie op het gebied van cultuureducatie en amateurkunst, en Mijn Buurt Assen, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Assen, woningcorporatie Actium, Vaart Welzijn en andere Assense organisaties.

De krant, met alle verhalen, beeldmateriaal van de wijk en interviews met de makers, is via de volgende links te vinden:
www.ico-kunstencentrum.nl/schattenvanassen
https://mijnbuurtassen.nl/nieuws/de-schatten-van-assen-krant-is-uit/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.