Menu Sluiten

Schaken op het vernieuwde Koopmansplein

Het vernieuwde Koopmansplein is bijna klaar. Deze week vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Er zijn verschillende bankjes geplaatst op het plein. Twee hiervan  hebben in het midden een schaaktafel. Op donderdag 15 juli neemt wethouder Harmke Vlieg de schaaktafels officieel in gebruik.

Met het in gebruik nemen van de schaaktafels wordt er weer een fase in de vernieuwing van het Koopmansplein afgerond. Wethouder Harmke Vlieg speelt de openingswedstrijd samen met haar vader. Ze spelen niet tegen elkaar, maar met elkaar tegen de FIDE meester van de jubilerende schaakvereniging Assen. De FIDE meester heeft daarbij een blinddoek voor. U bent van harte welkom bij de ingebruikname van de schaaktafels op donderdag 15 juli om 10:00 uur op het Koopmansplein.

100 jaar maar springlevend     De schaakvereniging Assen bestaat dit jaar 100 jaar, maar is nog springlevend. Door de Netflix serie The Queen’s Gambit is schaken weer ongekend populair en de ‘urban chess’ trend (buiten schaken) zoals nu ook op het Koopmansplein mogelijk is, versterkt dit nog eens. Iedereen die een spelletje schaak wil spelen, kan vanaf donderdag schaakstukken lenen bij de VVV Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.