Menu Sluiten

Samenwerkingsverband passend onderwijs benoemt onafhankelijk toezichthouder

Rob Schuur is per 1 januari gestart als onafhankelijk voorzitter van samenwerkingsverband passend onderwijs Voortgezet Onderwijs Noord- en Midden Drenthe. Hiermee komt het samenwerkingsverband tegemoet aan de landelijke afspraak om meer onafhankelijkheid te brengen in het interne toezicht.

Rob Schuur Foto (c) Aangeleverde foto

Het samenwerkingsverband passend onderwijs 22.01 VO bestaat uit veertien scholen en zeven schoolbesturen voor voortgezet onderwijs gelegen in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo. Het samenwerkingsverband heeft tot doel om ervoor te zorgen dat voor alle leerlingen passend onderwijs wordt gerealiseerd. De inspectie van het onderwijs oordeelde deze zomer positief over de kwaliteit; het samenwerkingsverband slaagt erin voor alle leerlingen een passende onderwijsplaats te bieden en is financieel gezond.

Vijf jaar geleden is de wet passend onderwijs ingevoerd en deze wordt in het voorjaar landelijk geëvalueerd. Een van de onderwerpen daarbij is governance. Rob Schuur is per 1 januari benoemd als onafhankelijk voorzitter. Met deze benoeming komt het samenwerkingsverband aan de landelijke afspraak om meer onafhankelijkheid te brengen in het interne toezicht.

Rob Schuur is tot 1 mei 2020 voorzitter van het College van Bestuur van het Noorderpoort. Daarnaast is hij tot 2023 vicevoorzitter van de Onderwijsraad en vervult hij toezichthoudende functies in diverse maatschappelijke organisaties. Het bestuur van het samenwerkingsverband is bijzonder blij met de benoeming van Rob Schuur. Ze heeft hiermee een voorzitter met zeer ruime onderwijservaring en iemand die zal handelen vanuit het algemeen belang. Het samenwerkingsverband heeft met de komst van Rob Schuur een goede sparringpartner gevonden als het gaat om de ambities van passend onderwijs, de samenwerking met jeugdzorg en de verbinding met vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.