Samen op expeditie door het land van de Zwarte Farao’s

Opa- en Omadagen in het Drents Museum en Drents Archief

Meer weten over Nubië en zijn rijke cultuur? Ga dan tijdens de Opa- en Omadagen op expeditie in het Drents Museum en het Drents Archief. Je ontdekkingstocht begint in de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s en hier ontdek je de geheimen van deze Afrikaanse grootmacht.

Voordat je aan je ontdekkingstocht begint, krijg je een expeditiegids met spannende opdrachten over bijzondere dieren, machtige farao’s, hiërogliefen, bijzondere planten, koningen en muziekinstrumenten. Verzamel tijdens de expeditie alle aanwijzingen en ontcijfer de code. De Opa- en Omadagen zijn op 19, 20 en 21 februari en starten om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij het Drents Museum. Kinderen mogen gratis naar binnen! Volwassenen betalen voor het hele programma € 9,50, museumkaarthouders/vrienden van betalen € 6,50.
Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen.

Foto © Aangeleverde foto

Nubische schatten
In het Drents Museum ga je samen met de Nubië-expert op ontdekkingstocht door de Nubië-tentoonstelling. Tijdens de tocht maak je kennis met vele Nubische koningen en hun prachtige gouden sieraden, schitterende aardewerk en de bijzondere grafvondsten. Vervolg je expeditie naar de muzikale schatkamer van de Zwarte Farao’s waar je met een muzikale puzzel, tamboerijn, djembé en andere trommels de code van de schatkist kraakt. Ontdek jij hun geheimen?

Heilige tekens in ondergrondse game
In het Drents Archief maak je, net als de Nubiërs, je eigen geheimschrift en in de oude kelders jaag je in een spannende game op heilige tekens uit het oude Egypte. Daarnaast ontdek je welke gelijkenissen er zijn tussen het Nubische en het Drentse landschap. Wist je bijvoorbeeld dat Nubische piramides en Drentse hunebedden best veel overeenkomsten hebben?

Als je de opdrachten uit de expeditiegids goed hebt uitgevoerd, de antwoorden op alle vragen hebt gevonden en de code hebt gekraakt dan maak je ook nog eens kans op een te gek prijzenpakket! Elke deelnemer krijgt in ieder geval een kortingsbon voor een bezoek aan het Drents Museum met de hele familie.

Tickets
Kinderen mogen gratis op expeditie (geschikt voor 4- tot 12-jarigen). Volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma (inclusief entree voor het programma in het Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. Ook vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen- en vrouwen zijn welkom. De Opa- en Omadagen vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari en beginnen om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij het Drents Museum. Tickets zijn online verkrijgbaar viatickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen.

Dit programma is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO centrum voor kunst & cultuur.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.