Menu Sluiten

Ruim 1,2 miljoen euro voor Drents Museum

750.000 euro voor ontwikkeling vaste opstelling

Dubbel geluk voor het Drents Museum in Assen! Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat het museum, naast de vaste bijdrage van de loterij, een extra schenking van 750.000 euro ontvangt. 

Deze extra bijdrage is bestemd voor de vernieuwing van de vaste opstelling van het museum. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangt de culturele sector in Nederland dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro.

Foto (c) Eigen collectie

Het Drents Museum trekt veel bezoekers met zijn jaarlijkse blockbuster-tentoonstellingen van internationale allure. Om meer aandacht te schenken aan de rijke historie van Drenthe, opent het museum een nieuwe vaste opstelling waarin de geschiedenis opnieuw tot leven komt. Hierbij gaat het Drents Museum een verbinding aan met partnermusea en landschappen in de omgeving: bij elke presentatie wordt de bezoeker gestimuleerd verdieping te zoeken bij musea, culturele instellingen en natuurgebieden in de provincie. Om dit project te realiseren ontvangt het Drents Museum een cheque van 750.000 euro tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij.

Opbouw bedrag Drents Museum
Naast de bijzondere schenking van 750.000 euro, ontvangt het Drents Museum ook nog een bedrag van 465.275 euro. Dit bedrag is opgebouwd uit een vaste bijdrage 300.000 euro en een bedrag van 165.275 euro dat het afgelopen jaar door liefhebbers van het museum bij elkaar is gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor het Drents Museum te steunen.

Recordbedrag naar culturele sector
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.