Menu Sluiten

Rotary Midnightwalk heeft meer dan doel bereikt!

Al jaren organiseert de Rotaryclub Assen-Noord de bekende Midnightwalk, inmiddels uitgegroeid tot een bekend en aantrekkelijk evenement in en om Assen. 

De afgelopen jaren is de opbrengst van de donaties en inschrijfgelden volledig ingezet voor de bestrijding van kinderarmoede. Want alleen al in Assen leven bijna 2000 kinderen op of beneden de armoedegrens. In 2018 werd er een bedrag van € 22.500 en in 2019 € 19.500 overhandigd.

Foto (c) Lammert Aling

Ondanks de coronacrisis lieten wij ons goede doel niet in de steek en dus organiseerden wij een alternatieve Midnightwalk. En daarnaast een wijkgerichte actie onder het motto: Zet de mooiste plekken van je wijk in het zonnetje. Plekken waarvan je vindt dat een volgende Midnightwalk daar eigenlijk langs zou moeten gaan.

Op vrijdagavond 11 september werd het eindbedrag bekend gemaakt. Dat is maar liefst 15.000 euro. De cheque voor dit bedrag werd overhandigd aan Iris de Voogt van kinderhulp Assen, in bijzijn van wethouder Jan Broekema van Assen en de hoofdsponsor Van Staalduinen Automatisering. Ook de winnaar van de wijkactie werd bekend gemaakt: wijk Noorderpark. De wijkwinnaars ontvingen een goed gevulde picknickmand. Mogelijk gemaakt door een aantal supermarkten uit Assen.

De organisatie is blij met de steun van alle sponsoren en alle mensen die voor 5 euro een speldje hebben gekocht. Op deze manier is het goed gelukt om ook in Coronatijd, de kinderarmoede in de gemeente Assen te helpen bestrijden.

We hopen dat we volgend jaar weer een echte Midnightwalk kunnen organiseren. Op onze website www.midnightwalk.nl houden we iedereen op de hoogte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.