Rootsmuziek uit vervlogen tijden

In De Amer laten Pharis & Jason Romero vrijdag 19 april (20.00 uur) rootsmuziek uit vervlogen tijden herleven. Muzikaal gezien kun je het echtpaar plaatsen in de hoek van Gillian Welch & David Rawlings en Mandoline Orange. Dat betekent traditioneel, close harmony, mooie muzieklijnen, folk en verhalen.

Het Canadese duo staat in eigen land bekend als ‘the old time duo of Canada’ en woont tegenwoordig in Horsefly (British Columbia). Ze maken niet alleen prachtige muziek, maar Jason Romero is ook een ambachtelijke bouwer van banjo’s. Wie er eentje bestelt, moet wel even geduld hebben, want de wachttijd is een jaartje of twee. Daarnaast bestuderen en onderwijzen ze samen traditionele rootsmuziek in hun eigen winkel. In 2016 beleefde het koppel een drama toen het bedrijf in vlammen opging en veel instrumenten verloren gingen. Nu staat er in Horsefly een nieuw huis met werkplaats.

Foto © Aangeleverde foto

In Canada zijn Pharis en Jason Romero meerdere keren onderscheiden voor hun albums. Dat geldt ook voor het in 2018 verschenen Sweet Old Religion, waarop jazz, blues en country doorklinken. Uit een recensie: ‘De songs zijn prachtig, puur en ogenschijnlijk simpel, maar met zo’n perfectie uitgevoerd, zowel muzikaal als in samenzang, dat er sprake is van pure magie’.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Vrijdag 19 april 2019

Pharis & Jason Romero (klassieke roots)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.