Menu Sluiten

Rondje Assen ‘varen’ in oude en nieuwe foto’s

Vrijdagmiddagactiviteit bij Asser Historische Vereniging

Asserwijk, Drentse Hoofdvaart, Noord-Willemskanaal: water genoeg in en om Assen. De Asser Historische Vereniging (AHV) ‘vaart’ op vrijdagmiddag 7 februari een rondje Assen in oude en nieuwe foto’s. Belangstellenden zijn om 14.00 uur welkom in het kantoor (begane grond) van de vereniging aan Vaart Zuidzijde 71.

Foto (c) Asser Historische Vereniging collectie Auwerda

Tijdens de zomervakantie van 2019 had de AHV een pop-up winkel in de Kruisstraat naast Boekhandel Van der Kuijl. Elke vrijdagmiddag was daar een leuke activiteit. Hier was zoveel belangstelling voor dat de AHV doorgaat met ‘vrijdagmiddagen bij de AHV’. Niet elke week, maar elke eerste vrijdag van de maand.

Op vrijdag 7 februari om 14.00 uur is het onderwerp een Rondje Assen. In een fotopresentatie worden oude en nieuwe foto’s getoond van alle bruggen en sluizen in en om Assen.

Het kantoor van de AHV is te vinden aan de Vaart Zuidzijde 71. Het pand is te bereiken via de Kerkhofslaan. Net voordat de Kerkhofslaan een fietspad wordt, is links de ingang van het parkeerterrein. De presentatie wordt verzorgd op de begane grond, dus ook mensen die slecht ter been zijn kunnen zonder problemen aanwezig zijn. De toegang is gratis.