Ron Snippe vertaalt zijn ontmoetingen in muziek

Ron Snippe is als muzikant al jaren onderweg, maar sinds 2014 houdt hij zich intensief bezig met reizen en schrijven van muziek. In zijn teksten vertelt hij over zijn ontmoetingen met bijzondere mensen.

Zo maakte hij in datzelfde jaar 2014 op Tenerife kennis met de Zweedse Charlotte Noren, die in een roeiboot de oceaan over wilde steken, wat achteraf een onhaalbare onderneming bleek. Haar verhaal inspireerde  Ron Snippe tot het schrijven van Charlottes Journey.  Die cyclus omvat negen liedjes, waar hij  drie jaar aan werkte.

Foto © Aangeleverde foto

Hij zal er zaterdag 16 februari tijdens zijn optreden in De Amer (20.00 uur) ongetwijfeld een aantal opnemen in zijn repertoire. Ron Snippe & Jungle of Roots komt deze keer als trio. Peter Dusseljee (gitaar, zang) is er natuurlijk bij en de derde is Katja Wilken (zang, gitaar).

Ron Snippe & Jungle of Roots wordt geafficheerd onder de noemer Americana, maar de songs kennen een brede muzikale bedding. Ron Snippe is beïnvloed door verschillende muziekstijlen, waardoor hij moeilijk in een hokje is te plaatsen. ‘Van mountainballads, via calypso naar seventies rock’, zegt hij er zelf van, om er ‘enzovoorts’ aan toe te voegen.

De liedjes van Ron Snippe zijn vaak positief en vrolijk, al komt af en toe komt ook een droevig nummer voorbij. Hij geeft vaker concerten in het buitenland dan in Nederland, maar in De Amer is hij een vaste gast.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 16 februari 2019

Ron Snippe & Jungle of Roots (Roots)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.