Menu Sluiten

Rolstoelvaardigheidstraining voor volwassenen in Assen

In het najaar geeft Stichting Het WheelchairSkillsTeam (WST) rolstoelvaardigheidstrainingen in Assen, waarbij volwassenen, die gebruik van een handbewogen rolstoel, aan de slag gaan met de gespecialiseerde ervaringsdeskundigen van het WST om zo hun skills te verbeteren.

Foto © Stichting WheelchairSkillsTeam

De rolstoelvaardigheidstraining bestaat uit vier lessen van elk twee uren. De eerste twee lessen vinden binnen in een gymzaal plaats, waar de deelnemers in een gecontroleerde omgeving kennismaken met basisvaardigheden, zoals het de wheelie en het rijden van drempels en hellingen. Dit wordt geoefend met obstakels die het WST zelf heeft ontwikkeld. Na deze binnenlessen verplaatst de groep naar buiten. In bijvoorbeeld een winkelcentrum of parkje worden de geleerde vaardigheden tijdens de laatste twee lessen ‘in het echt’ toegepast. Behalve dat de deelnemers hun rolstoelvaardigheid verbeteren, neemt ook hun zelfvertrouwen en eigenwaarde toe. Hier plukken zij de rest van hun leven de vruchten van.

De trainingen in Assen vinden plaats op woensdag 13 oktober, 27 oktober, 10 november en 24 november, van 13:00 tot 15:00 uur in De Marsdijkhal aan de Kleuvenstee 3. Naast Assen bezoekt het WST nog 14 andere steden in 2022, met als doel zo veel mogelijk rollers een zelfstandiger leven te geven vanuit de rolstoel.

Over het WST
Het WST zet zich in om rollers zowel fysiek als mentaal vaardigheden aan te leren die ze kunnen inzetten in het dagelijks leven. Tijdens de trainingen die het WST geeft, zowel aan kinderen en volwassenen, komt dit uitgebreid aan bod. Daarnaast streeft het WST ernaar om lopers bewust te maken van de beperkingen, maar vooral ook van de mogelijkheden van de roller. Het WST geeft daarom regelmatig workshops in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Het WST heeft veel expertise in huis: de rollende ervaringsdeskundigen zijn (ex)-paralympische atleten, en de lopers hebben ervaring in het bewegingsonderwijs of hebben een klinische achtergrond.

Samenwerking met HandicapNL
Stichting HandicapNL ondersteunt de missie van het WST om rolstoelvaardigheid in Nederland op niveau te brengen. Zij maken de trainingen financieel mogelijk en samen met hen gaat het WST op zoek naar duurzame financiering zodat de rolstoeltrainingen ook in de verdere toekomst gegeven kunnen worden.

Foto © : Stichting WheelchairSkillsTeam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.