Rolf Albring nieuwe directeur Salland

Rolf Albring wordt na het vertrek van Philip Messak, directeur van de locatie Salland van CS Vincent van Gogh. Rolf Albring is sinds 2017 al directeur van de locatie CSG Beilen van de scholengemeenschap. Hij zal vanaf 1 augustus de leiding hebben over beide locaties.

Foto ©
Martine Hoving

Alice Vellinga, voorzitter van College van Bestuur, is enthousiast over de benoeming: ‘Zijn kwaliteiten, het goede functioneren van CSG Beilen en het enthousiasme waarmee hij deze stap heeft gezet, geven veel vertrouwen! Ik ben dan ook blij dat de mr positief heeft geadviseerd Rolf ook aan te stellen als directeur van Salland’.

Na de zomervakantie zullen de drie locaties van CS Vincent van Gogh worden geleid door twee directeuren. Rolf zal nauw samenwerken met Wolbert van Wageningen, directeur van de locatie Lariks. Rolf: ‘Ik maak me hard voor goed, uitdagend en betekenisvol onderwijs voor onze leerlingen in de regio. In Beilen ligt de komende periode een mooie uitdaging in de gezamenlijke nieuwbouw en onderwijsontwikkeling met het Dr. Nassau College. In Assen zal ik samen met collega Van Wageningen verder werken om de samenwerking tussen onze locaties en de verschillende opleidingsniveaus nog verder op elkaar aan te laten sluiten.’

Rolf studeerde geschiedenis in Groningen en Public & Non-Profit Management in Utrecht en heeft eerder als docent geschiedenis en teamleider havo/vwo op het Hondsrug College in Emmen gewerkt. Daarnaast is hij actief in diverse maatschappelijke functies. Rolf woont met zijn gezin in Noord-Sleen.

Philip Messak was de afgelopen tien jaar directeur van de vmbo-locatie Salland. Hij neemt op 25 juni afscheid op Salland en gaat na de zomer in Leeuwarden aan de slag als voorzitter van College van Bestuur van de Bisschop Möller Stichting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.