Menu Sluiten

Roldertunnel vanaf 16 maart tot eind mei afgesloten

De herinrichting van de Rolderstraat ligt op schema. Vanaf 16 maart start fase 2 van het werk: de aanleg van de nieuwe rotonde. De huidige tijdelijke rotonde gaat er dan uit. Hierdoor is de Roldertunnel van 16 maart tot eind mei afgesloten voor het autoverkeer.

Autoverkeer     Het autoverkeer vanuit de richting Rolde naar het centrum wordt omgeleid via o.a. Europaweg Oost, Fokkerstraat, Industrieweg en het Kanaal. Het verkeer uit de bestemming Assen Oost kan ook via de Pelikaanstraat rijden. Alle omleidingen worden met gele borden aangeven. De bedrijven aan de Rolderstraat zijn bereikbaar.

Fietsers, voetgangers en bussen
     De Roldertunnel blijft aan beide zijden open voor fietsers en voetgangers. Bij de rotonde worden de fietsers langs het werk geleid met gele borden. Ook de bussen rijden tijdelijk om. Lijn 21, Assen-Emmen en lijn 24, Assen – Winschoten rijden via de Europaweg-Noord en Fokkerstraat. Informatie over de tijden en haltes staat op www.9292.nl.

Fase 1 krijgt vorm     Tussen de rotonde en de Javastraat is het werk bijna afgerond. Afgelopen periode is gewerkt aan de ondergrondse leidingen en de nieuwe inrichting van de weg en de omgeving van de Abel Tasmanflat. Vanaf 9 maart begint het asfalteren. Half maart gaat dit weggedeelte  weer open voor alleen het bestemmingsverkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.