Menu Sluiten

Rolderstraat nog niet veilig genoeg, extra veiligheidsmaatregelen verlengd

De burgemeester heeft besloten om de extra veiligheidsmaatregelen die vorig jaar 1 november van kracht werden in de Rolderstraat en omgeving te verlengen. Het gaat om cameratoezicht, een samenscholingsverbod en de mogelijkheid preventief te fouilleren. De maatregelen die aanvankelijk golden tot 1 mei, worden verlengd met zes maanden tot 1 november van dit jaar.

Minder incidenten    Met zijn besluit wil de burgemeester over een langere periode bekijken wat de effecten zijn van de maatregelen. Politie en de afdeling Handhaving en Toezicht van de gemeente stellen vast dat in de afgelopen maanden het aantal incidenten in de Rolderstraat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is afgenomen. Ondernemers en bewoners geven ook aan dat de leefbaarheid en de veiligheid in de straat is verbeterd. Politie en gemeente zien wel dat een deel van de overlast zich verplaatst naar andere straten. Ook daar wordt tegen opgetreden.  

Invloedrijke factoren     De maatregelen in de Rolderstraat worden verlengd omdat mogelijk ook andere factoren van invloed zijn op de verminderde overlast. Op dit moment heerst de coronacrisis, die grote invloed heeft op de samenleving. Een andere factor is het slechte weer in de eerste maanden van dit jaar. Dat nodigde niet uit om zich ’s avonds op straat te begeven. Ook heeft de aanleg van de nieuwe rotonde en kruising Rolderstraat, Jan Fabriciusstraat en Abel Tasmanplein (oplevering eind mei, begin juni 2020) een directe invloed op de (verminderde) verkeersstroom door de Rolderstraat.

De betere weersomstandigheden in het voorjaar en de zomer én de betere doorstroming van het verkeer na voltooiing van de nieuwe rotonde zouden kunnen leiden tot nieuwe/terugkerende overlast. Uit rapportages van de politie van vorig jaar blijkt dat er juist in het voorjaar en de zomerperiode een toename van het aantal incidenten was in de Rolderstraat.

Evaluatie     Het is de bedoeling om de maatregelen in oktober te evalueren. Dan wordt besloten of het extra toezicht, zoals cameratoezicht, het samenscholingsverbod en de mogelijkheid tot preventief fouilleren, van kracht blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.