Menu Sluiten

Riante opbrengst oliebollenactie voor camping Appie Wijma

Al jarenlang worden er op oudejaarsdag in de Protestantse kerk De Bron in Assen oliebollen gebakken voor een goed doel. Dit jaar heeft de actie het mooie bedrag van 1290 euro opgeleverd voor camping Polemonium, de gratis camping voor minima van ‘Groninger van het jaar’ Appie Wijma. 

De kerk in Assen wil heel graag een steentje bijdragen om deze weldoener in de gelegenheid te stellen volgend jaar zijn hart en zijn camping weer open te stellen voor mensen die financieel in nood zitten. Een hele ploeg beslagmengers, oliebollenbakkers,  inpakkers en verkopers was vanaf 07.00 uur ‘s ochtends in de weer om de ruim 2000 bestelde oliebollen op tijd af te leveren. Dit jaar kregen ze versterking van Appie zelf, die mee stond te helpen met het bakken van de oliebollen.

De bakploeg van dit jaar met op de achterste rij (met de duim omhoog) Appie Wijma. Foto (c) Aangeleverde foto

Volgens Appie verdient iedereen een vakantie. Maar voor gezinnen die moeten rondkomen van een minimum uitkering zit dat er meestal gewoon niet in. En dus bedacht hij een camping voor minima op zijn eigen terrein in Opende. Hij ging aan de slag en richtte eerst vier en uiteindelijk twaalf bungalowtenten in. De mensen die zich aanmeldden mochten afgelopen zomer op camping Polemonium een week lang gratis komen kamperen. All inclusive. Want het motto van Wijma luidt: ‘wat ik heb, geef ik weg’. Volgend jaar in de zomer gaat camping Polemonium opnieuw open.

De opbrengst van de oliebollenactie is bedoeld om alle voorzieningen op de camping draaiende te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.