Renault stuurt nieuwe generatie Formule 1, Kawasaki de snelste productiemotor ter wereld naar GAMMA Racing Day

17 & 18 augustus 2019, TT Circuit Assen

Formule 1-fans in Nederland wacht een noviteit tijdens de GAMMA Racing Day, want het Renault F1 Team haalt voor het eerst een F1-auto van de nieuwe generatie naar Nederland.

De Hybride R.S. 17 met V6 Turbo levert meer dan 900 pk en gaat tot wel 4 seconden sneller rond dan de vorige generatie F1-bolides. Het is niet het enige debuut in Nederland, want evenementpartner Kawasaki demonstreert de eveneens van een ‘super charger’ voorziene Ninja H2R, met 326 pk de snelste productiemotorfiets ter wereld, goed voor een topsnelheid van ruim 400 km/h.

Foto © Aangeleverde foto

Nieuwe generatie F1 tot 4 seconden sneller
De Renault R.S. 17 is een Formule 1-bolide van de laatste generatie uitgerust met de ruim 900 pk sterke V6 Turbomotor en hybride-technologie. Renault was in 1976 het eerste team dat in de Formule 1 turbomotoren inzette. Vrij snel daarna werd de geblazen krachtbron door alle topteams omarmd. De R.S. 17 is de eerste auto die volledig door Renault Sport Racing is ontwikkeld, na de terugkeer van het merk in de Formule 1 in 2016. Dankzij bredere banden, een groter bodemoppervlak en gewijzigde aerodynamica gaan de nieuwe generatie F1-bolides tot wel 4 seconden per ronde harder rond dan de vorige generatie Formule 1-auto’s.

Nederlands debuut ‘geblazen motorisch meesterwerk’ door Leon Haslam
Het Japanse motorfietsmerk Kawasaki creëert ‘high-performance’ producten voor motorrijders die op zoek zijn naar de ultieme rij-ervaring. De handgebouwde Ninja H2R is de laatste in een lange reeks baanbrekende motorfietsmodellen en wordt betiteld als een ‘geblazen motorisch meesterwerk’ met allesverpletterende prestaties. In 2016 vestigde meervoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu op de Ninja H2R in Turkije een nieuwe wereldrecord. Op de Osman Gazi brug blies hij op de Kawasaki uit stilstand naar een snelheid van 400 km/h binnen 26 seconden. De demonstratie tijdens de GAMMA Racing Day door Kawasaki Racing Team fabrieksrijder Leon Haslam markeert het debuut van de Ninja H2R op een Nederlands circuit.

20e editie
De 2019-editie wordt de twintigste editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.